Data publikacji: 2018-01-23
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Rozgrzewające herbaty na zimę
Kategoria: LIFESTYLE, Zdrowie
Rozgrzewająca herbata jest idealnym pomysłem nie tylko na spokojny zimowy wieczór, ale przelana w termos świetnie sprawdzi się także jako smaczny przerywnik między zjazdami na nartach czy snowboardzie.
Zimą łatwiej o wychłodzenie organizmu, dlatego warto pomyśleć o kilku składnikach, które w smaczny i szybki sposób przywrócą odpowiednią temperaturę naszemu ciału. Rozgrzewająca herbata jest idealnym pomysłem nie tylko na spokojny zimowy wieczór, ale przelana w termos świetnie sprawdzi się także jako smaczny przerywnik między zjazdami na nartach czy snowboardzie.
Każdy z nas zna tradycyjne składniki, dzięki którym herbata nabiera wyjątkowego smaku i bardziej rozgrzewa. Należą do nich przede wszystkim cytryna, sok malinowy i przyprawy takie jak goździki, imbir, a także cynamon. Eksperci Ahmad Tea przygotowali kilka przepisów na rozgrzewające herbaty.
Herbata z cytryną
1 torebka herbaty English Tradition Ahmad Tea London
Sok z ½ cytryny
Plasterki cytryny do ozdoby
2 goździki
Szczypta cynamonu
Goździki i cynamon wrzucamy do zaparzonej mocnej herbaty English Tradition Ahmad Tea London, następnie odstawiamy ją, by nabrała intensywnego smaku. Po 3 minutach przelewamy napar przez sitko i dolewamy sok z cytryny. Na koniec ozdabiamy plasterkiem cytryny.
Herbata z malinami
Torebka Raspberry Indulgence Ahmad Tea London
3 łyżki syropu malinowego
5 mrożonych malin
Cukier brązowy (opcjonalnie)
2 łyżki soku z cytryny
Zaparzamy herbatę zgodnie ze wskazówkami widniejącymi na opakowaniu, dolewamy syropu malinowego. Dorzucamy mrożone owoce i dolewamy sok z cytryny. Jeśli herbata jest mało słodka możemy dodać 2 łyżeczki cukru brązowego.
Herbata z przyprawami
1 torebka herbaty Earl Grey Ahmad Tea London
Plasterek korzenia imbiru koło 1 cm grubości
Szczypta cynamonu
2 goździki
1 łyżka miodu gryczanego
Obieramy imbir, następnie rozgniatamy go w moździerzu i dodajemy do zaparzonej herbaty Earl Grey Ahmad Tea London. Dodajemy przyprawy. Kiedy herbata delikatnie ostygnie dodajemy łyżkę miodu (miód dodajemy do naparu o niższej temperaturze, by ten nie stracił swoich właściwości).
Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Zdrowie