LIFESTYLE Zdrowie

Ryż biały i ryż basmati marki Britta – niezastąpione składniki wielu dań

Ryż biały i ryż basmati marki Britta – niezastąpione składniki wielu dań
Ciężko nam wyobrazić sobie kuchnię bez ryżu, który jest bez wątpienia jednym z najpopularniejszych na świecie dodatków do posiłków. Stosujemy go praktycznie we wszystkich rodzajach dań – od zup, przez sałatki, dania główne, aż po

Data publikacji: 2019-01-15
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Ryż biały i ryż basmati marki Britta – niezastąpione składniki wielu dań
Kategoria: LIFESTYLE, Zdrowie

Ciężko nam wyobrazić sobie kuchnię bez ryżu, który jest bez wątpienia jednym z najpopularniejszych na świecie dodatków do posiłków. Stosujemy go praktycznie we wszystkich rodzajach dań – od zup, przez sałatki, dania główne, aż po desery.

Ryż biały i ryż basmati marki Britta – niezastąpione składniki wielu dań LIFESTYLE, Zdrowie - Ciężko nam wyobrazić sobie kuchnię bez ryżu, który jest bez wątpienia jednym z najpopularniejszych na świecie dodatków do posiłków. Stosujemy go praktycznie we wszystkich rodzajach dań – od zup, przez sałatki, dania główne, aż po desery.

Ryż biały – sposób na udane posiłki

Wybierając konkretny gatunek ryżu warto zwrócić uwagę na jego cechy charakterystyczne, jakość i właściwości odżywcze. Ryż biały marki Britta pochodzi z idealnie czystych terenów Ameryki Południowej. Jest zaliczany do ryżów długoziarnistych (ok. 6-7 mm długości), a ponieważ nie posiada frakcji drobnych jest sypki i nie skleja się. Dzięki pozbawieniu go wierzchnich warstw wyróżnia się nieco twardszą strukturą, idealnie białym kolorem oraz wyjątkowym smakiem – cenionym przez konsumentów. Ryż biały Britta to również niezastąpione źródło energii. Krótki czas gotowania i poręczne opakowania 4 x 100 g oraz 8 x 100 g pozwalają na szybkie przygotowanie dań, bez ryzyka ugotowania zbyt małej bądź zbyt dużej ilości ryżu.

Ryż basmati – aromatyczny dodatek do potraw

Wśród wielu odmian ryżu to właśnie basmati jest uznawana za najszlachetniejszą. Ten uprawiany u podnóża Himalajów gatunek jest ceniony za swój niepowtarzalny aromat i piękne, długie białe ziarna, które wskutek gotowania zamiast pęcznieć wyraźnie się wydłużają. Basmati to w dosłownym tłumaczeniu „pachnący ryż” i to miedzy innymi dzięki zapachowi jest chętnie wykorzystywany przede wszystkim w kuchni indyjskiej. Ryż basmati marki Britta idealnie sprawdza się zarówno w roli dania głównego, jak i pysznego dodatku. W odróżnieniu od innych odmian nie ma takiej tendencji do sklejania się, dlatego po ugotowaniu pozostaje lekki i sypki. Dzięki charakterystycznemu migdałowo-orzechowemu posmakowi basmati doda charakteru i wykwintnej, tajemniczej nutki każdej potrawie.

A to już wiesz?  Skóra piękna i jędrna na lata

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

 

Produkt: Ryż biały długoziarnisty marki Britta

Gramatura: 4×100 g

Cena detaliczna: ok zł. 3,39

 

Produkt: Ryż biały długoziarnisty marki Britta

Gramatura: 8×100 g

Cena detaliczna: ok zł. 7,85

 

Produkt: Ryż Basmati marki Britta

Gramatura : 4 x 100 g

Cena detaliczna: od 3,99 zł

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Ryż biały i ryż basmati marki Britta – niezastąpione składniki wielu dań LIFESTYLE, Zdrowie - Ciężko nam wyobrazić sobie kuchnię bez ryżu, który jest bez wątpienia jednym z najpopularniejszych na świecie dodatków do posiłków. Stosujemy go praktycznie we wszystkich rodzajach dań – od zup, przez sałatki, dania główne, aż po desery.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Zdrowie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy