Data publikacji: 2017-04-28
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zdrowa i aktywna wiosna
Kategoria: LIFESTYLE, Zdrowie
Wiosną więcej czasu spędzamy na dworze, wyjeżdżamy na weekendy, jeździmy na rowerze. Planując wycieczkę warto zabrać ze sobą coś zdrowego i smacznego.
Wiosną więcej czasu spędzamy na dworze, wyjeżdżamy na weekendy, jeździmy na rowerze. Jesteśmy zdecydowanie bardziej aktywni dlatego nie powinniśmy zapominać o regularnych pełnowartościowych posiłkach, które dodadzą energii. Planując wycieczkę warto zabrać ze sobą coś zdrowego i smacznego.
Będąc poza domem często zapominamy o regularnych posiłkach i o zdrowej diecie. W efekcie podczas wycieczek często zatrzymujemy się w pierwszym napotkanym miejscu i jemy cokolwiek. Najczęściej są to dania typu fast-food, które niekoniecznie zawierają wszystkie potrzebne nam składniki odżywcze.
Planując weekendowy wypad rowerowy, czy kilkugodzinne leniuchowanie na łonie przyrody pamiętajmy, żeby zabrać ze sobą prowiant – pozwoli nam to zjeść cos wartościowego, gdy tylko najdzie nas ochota. Najłatwiejsze do przygotowania, przewożenia i jedzenia w drodze są oczywiście kanapki. Warto zadbać by zrobione zostały z dobrej jakości pieczywa, najlepiej pełnoziarnistego i zawierały odpowiednią porcję witamin i białka. Dlatego przygotowując kanapki nie zapominajmy o warzywach i wędlinie. W sklepach mamy do dyspozycji duży wybór wędlin nie tylko tradycyjnych mięsnych, ale także wegetariańskich np. Plastry wegetariańskie z brokułami VeggieDay (ok. 5,5 zł za opakowanie), które mają w swoim składzie białko jaja kurzego. Wędliny VeggieDay smakują tak jak ich mięsne odpowiedniki, dlatego przypadną do gustu także mięsożercom.
Wyjeżdżając nie zapominajmy o zabraniu ze sobą czegoś zdrowego do picia np. wody mineralnej, niesłodzonego soku owocowego lub warzywnego. Napoje gazowane orzeźwiają tylko pozornie i zawierają mnóstwo cukru.
W ciepłe dni cały prowiant najlepiej zapakować do lekkiej torby termoizolacyjnej, by zachował świeżość i żebyśmy w pełni cieszyli się posiłkiem w plenerze.
VeggieDay to polska marka, która pojawiła się na rynku w styczniu 2016 roku, wprowadzając innowacyjne produkty wegetariańskie, oparte na białku jaja kurzego. VeggieDay dostrzega osoby, które lubią smak mięsa, ale chcą zmniejszyć jego ilość w diecie z przyczyn ideologicznych lub zdrowotnych, bądź są świadome wpływu, jaki produkcja i spożywanie mięsa wywiera na środowisko – i właśnie do nich kieruje serię wegetariańskich produktów. www.veggieday.pl
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Zdrowie